петък, 13 март 2015 г.

Пудинг - сладкиш с 

малинки от компот 

и коктейлни черешки








Продукти:

За тестото:
150 г. брашно - 1 ч. ч.
10 г. бакпулвер - 1 пакетче
120 мл. прясно мляко - 2/3 ч. ч.
125 г. меко масло
100 г. захар
2 яйца
1 пакетче ванилия 


За крема: 

1 пакетче пудинг ванилия без варене на д-р Йоткер
100 г. захар
300 мл. прясно мляко
2 с.л. меко масло
1 яйце


1 ч. ч. пресни малини или от компот (добре отцедени)  
няколко коктейлни череши  
пудра захар и филиран бадем за поръсване на сладкиша   


За крема към 300 мл. студено прясно мляко се прибавя ваниловия пудинг на прах и се разбива  с миксер около 1 минута на висока скорост. В друга купа се разбива яйцето със захарта и маслото и се смесва с пудинга.
За тестото се разбива маслото със захарта. Добавят се яйцата едно по едно. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя на порции към маслено-яйчената смес. Сипва се ванилията и прясното мляко и се  разбърква до еднородност.
Тортена форма с диаметър 24 см. се покрива с хартия за печене. 
Сипва се половината от тестото и отгоре се разпределят малините. Добавя се крема и се заглажда  като  се оставя  1 см. разстояние от ринга. В крема се потапят тук-там коктейлни череши. Отгоре се разпределя останалото тесто като първо се запълва  празната част около ринга. Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 50 минути. 
Още горещ се поръсва с пудра захар и филирани бадеми. 
Консумира се добре охладен.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...