вторник, 20 октомври 2015 г.





Идеята е взаимствана от тук

Продукти за 8 парчета:


За тестото:

250 мл. топла вода
1 пакетче суха мая - 7 г.
1 ч. л. захар - 5 г.
2 ч. л. сол - 10 г.
2 с. л. олио - 20 мл.
500 г. брашно 

 За плънката:

200 г. луканков  салам слайс
200 г. кашкавал или моцарела за пица
2 - 3 стръка пресен лук, нарязан на ситно
2 - 3 с. л. доматено пюре
риган
черен кимион

За тестото в купа се смесват топлата вода, маята, захарта и 200 г. от брашното и се разбъркват с тел до получаването на гладка каша. Сместа се оставя 10 - 15 минути на топло да шупне.


След това се прибавят солта, олиото и останалото брашно и се омесва меко и еластично тесто. 
Тестото се разточва на кръг с диаметър 45 - 50 см. и се правят 8 разреза с нож от периферията към центъра с дължина 5 - 6 см. 



Всяка осминка се намазва с доматено пюре и се гарнира с колбас, кашкавал, лук и подправки. 



Ъглите на осминките  два по два се съединяват,


притискат се добре с пръсти,


като се оформя триъгълник.



Блатът се намазва с останалото доматено пюре



и отгоре се разпределят зелен лук,  нарязаният салам,


риган и настърган кашкавал.


В центърът се поставя резен колбас.


Така оформената пица се поръсва с черен кимион по желание и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...