понеделник, 24 октомври 2016 г.


Продукти:

2 кг. бели люти чушки
3 с. л. зехтин или олио
300 г. моркови
3-4 стръка целина
5-6 скилидки чесън

За горещата марината:

350 мл. оцет
350 г. захар
сол на вкус (сложих 60-80 г.)





















Чушките се измиват и се почистват от дръжките.



Морковите, целината и чесънът се режат на малки парчета.




Мазнината се загрява в тиган. Прибавят се чушките и се сотират докато се зачервят. Добавят се и нарязаните зеленчуци и се готвят още 10 минути. 



За маринатата оцетът и захарта се смесват в касерола и се слага на котлона да заврят.  Добавя се сол на вкус.
Топлите чушки се разпределят в буркани и се заливат с горещата марината.


Обръщат се с капачките надолу и се оставят така да изстинат.


















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...