сряда, 1 февруари 2017 г.




















Продукти за 4 порции:


4 яйца
250 г. пресен или замразен спанак (листа)
50 г. червена чушка нарязана на кубчета
70 г. пресни печурки
3 стръка зелен лук
1 стрък пресен чесън
60 г. сирене Чедър или кашкавал
1 чаена лъжица сух риган
20 мл. зехтин
сол и черен пипер на вкус

чери доматчета за декориране



Пресните лук и чесън се нарязват на ситно и се задушават в загрятата мазнина и 1 супена лъжица вода за 3-4 минути. Добавят се нарязаните на малки парченца гъби и се готвят 5-6 минути.



Сипва се измития и почистен от жилките спанак и сместа се вари до изпаряване на течността.


Подправя се със сол и черен пипер, сваля се от котлона и се оставя да се охлади.
Яйцата се счупват в купа и се разбъркват с телена бъркалка на пяна. Добавят се настърганото сирене Чедър, нарязаната на кубчета червена чушка,  спаначената плънка


 и всичко се разбърква добре.


Сместа се изсипва в подходящи форми. Слага се по половин чери доматче в центъра на всяка и се запичат в предварително загрята на 180 ˚C фурна без вентилатор 20-25 минути до златисто.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...