петък, 24 март 2017 г.



Продукти за 50 броя:

2 яйца
150 г. захар
50 г. брашно
1/2 ч. л. бакпулвер ~ 3 г.
щипка сол
20 г. натурално какао на прах
5 г. инстантно кафе
1/4 ч. л. канела
150 г. натурален шоколад
50 г. млечен шоколад
30 г. краве масло


В купа се смесват пресятото с бакпулвера брашно, какаото, солта, кафето и канелата.


Двата вида шоколад и кравето масло 


се стапят на водна баня или в микровълнова фурна за около минута и се разбъркват до получаването на гладка и лъскава смес.


Яйцата се разбиват със захарта за 5-6 минути на максимална скорост. Трябва да се получи гъста пухкава смес, която да е утроила обема си. 


Добавят се сухите съставки на порции. Накрая се сипва шоколада 


и всичко се разбърква внимателно с домакинска лопатка. 


Две големи правоъгълни тави (тавите на фурната) се застилат с хартия за печене.
Сместа се сипва в пош с голям кръгъл накрайник и се оформят топчета с приблизително еднаква големина, като се оставят разстояния между тях. Връхчетата им се заглаждат леко с вода. (Бисквитките могат та се оформят и с помощта на чаена лъжичка, като се загребва от сместа и се оформят топчета.)
Пекат се 


в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор 10-12 минути. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...