вторник, 2 май 2017 г.






Продукти за 4 порции:


100 г. Нудълс

500 г. пилешко филе

250 г. тиквички
100 г. моркови
200 г. зеле
150 г. кромид лук
100 г. зелена капия
100 г. червена капия
10 г. сушени азиатски гъби
3 стръка зелен лук
3 скилидки чесън
50-60 мл. олио
4-5 с. л. соев сос
2 ч. л. оризов оцет
сол и черен пипер на вкус
5 г. пресен корен джинджифил


















Пилешкото филе се нарязва на тънки жулиени, подправя се със сол, черен пипер и половината от соевият сос. Месото се разбърква и се оставя да се маринова за 30 минути.


Зеленчуците се режат на дълги и тънки пръчици. 


Лукът се реже на полумесеци, зеленият лук на кръгчета, а чесънът на филийки. 


Сушените гъби се накисват в гореща вода за 10 минути.


Джинджифилът се обелва и се нарязва на малки кубчета.
В дълбок тиган се сгорещява мазнината. Сипва се пилешкото филе 


и се готви до готовност, като се разбърква от време на време. Добавя се накълцаният джинджифил 


и след минута тигана се сваля от котлона. Готовото месо се изважда в чиния. 
В същият тиган  се сотират морковите за 3-4 минути. Добавя се оризовият оцет и се разбърква.


Сипват се двата вида капия, зелето и тиквичките 


и продуктите се готвят 5-6 минути, като се бъркат интензивно. Изваждат се в чиния.


В същият тиган се долива мазнина (ако е нужно) и се запържва старият лук и чесънът. След 1-2 минути се добавят зеленият лук и отцедените от водата гъби.


Сипва се останалият соев сос, сол и черен пипер на вкус.
Прибавят се накиснатите във вряла вода за 5 минути китайски спагети


и всичко се разбърква, докато продуктите се смесят.


Ястието се сервира веднага.




1 коментар:

  1. Много благодаря за прекрасната рецепта. Толкова вкусно се получава! Редовно го правя у нас и много се харесва! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...