вторник, 8 август 2017 г.




Продукти за 4 порции:

500 г. цедено кисело мляко
300 г. пресни или замразени къпини
80 г. захар
80 г. мед
10 г. ванилена захар




Къпините се сипват в касерола заедно със захарта. Загряват се докато захарта се разтвори и се оставят да се охладят.  


Пасират се и се минават през цедка, за да се отделят семките и да се получи гладко пюре. 
В купа се смесват цеденото кисело мляко, медът и ванилията. 


Добавя се къпиновото пюре 


и всичко се разбърква до хомогенност. Сместа се сипва в купа за сладолед 


и се прибира във фризера докато стегне.
Забележка: Сладоледът се оставя на стайна температура 10-15 минути преди сервиране!





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...