неделя, 4 февруари 2018 г.






Адаптирано от тук

Продукти:

800 г. пилешко филе пеперуда
800 мл. пилешки бульон (от месото)
800 мл. прясно мляко
20 мл. олио
50 г. краве масло
30 г. брашно
5 г. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
5-6 зърна черен пипер за бульона

3-4 скилидки чесън
100 мл. оцет
едро смлян лют червен пипер по желание



Пилешкото филе се измива, разрязва се на две и се слага в тенджера. Добавят се солта, черният пипер на зърна 


и около литър студена вода. Вари се 15 минути след завиране на водата. Месото се изважда в чиния, 


а бульонът се прецежда.
В тенджера се сгорещяват олиото и кравето масло. Прибавя се брашното 


и се запържва до златисто за около минута. 


Добавя се червеният пипер и се разбърква за секунди, след което на порции се сипва горещият пилешки бульон. Разбърква се енергично, за да не се получат бучици. 


Получава се гъста каша, която се разрежда с топлото прясно мляко 


и отново се разбърква. Посолява се на вкус и се подправя със смлян черен пипер.
Свареното пилешко филе се нарязва на кубчета 


и се добавя към соса. Вари се още 5-6 минути.
Скилидките чесън се счукват с малко сол и се разреждат с оцет. 


Ястието се поднася горещо и се подправя по желание с кисело-чесновият сос и лютият червен пипер.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...